Algeriaa kaksi vuosikymmentä johtanut ex-presidentti Bouteflika kuoli

Algerian entinen pitkäaikainen presidentti Abdelaziz Bouteflika kuoli perjantaina 84 vuoden iässä, maan valtiontelevisio kertoo.

Bouteflika erosi presidentin virasta laajojen mielenosoitusten takia huhtikuussa 2019 johdettuaan maata lähes 20 vuoden ajan.

Bouteflika nousi presidentiksi 1999 Algerian sisällissodan loppuvaiheessa, ja hänet valittiin uudestaan vuosien 2004, 2009 ja 2014 vaaleissa. Toisin kuin monet muut Pohjois-Afrikan johtajat, Bouteflika selvisi myös Arabikevään kansannoususta 2011.

Bouteflikan päätös hakea viidettä kautta presidenttinä vuoden 2019 vaaleissa heikosta terveydentilasta huolimatta suututti monet algerialaiset, ja sadattuhannet ihmiset lähtivät kaduille vaatimaan hänen eroaan. Mielenosoitusten myötä Bouteflika menetti armeijan tuen ja joutui eroamaan.

Algerian nykyinen presidentti Abdelmadjid Tebboune on entinen Bouteflikan hallinnon jäsen, ja hänenkin hallintoaan vastaan on ollut suuria mielenosoituksia.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut