Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli 20 ihmistä sairaalaan – katso kuvat Göteborgin kerrostaloräjähdyksen jäljistä

Osa ihmisistä on loukkaantunut vakavasti. Muutamia ihmisiä vietiin sairaalaan ambulanssilla ja loput bussilla.

Ruotsissa Göteborgin keskustassa kerrostalossa on tapahtunut räjähdys, jota seurasi tulipalo. Paikallisesta sairaalasta kerrotaan, että sairaalaan on tuotu yhteensä 16 ihmistä, joista neljä on loukkaantunut vakavasti.

Tiedot sairaalaan vietyjen määrästä ovat vaihdelleet aamun aikana. Aiemmin pelastuslaitos ilmoitti, että sairaalaan on toimitettu yli 20 ihmistä. Muutamia ihmisiä vietiin sairaalaan ambulanssilla ja loput bussilla.

Räjähdyksen syy ja sijainti eivät vielä ole tiedossa. Pelastuslaitoksen mukaan syynä ei kuitenkaan ole ainakaan kaasuvuoto.

Räjähdys ja sen jälkeinen tulipalo tapahtuivat Annedalin alueella paikallista aikaa aamuviideltä. Kolme rappukäytävää, asuntoja ja autotalli täyttyivät savusta. Pelastuslaitoksen tullessa paikalle paloja oli useissa asunnoissa.

Sekä poliisi että pelastuspalvelu ovat läsnä. Aamuyhdeksän tienoilla paikallista aikaa pelastuslaitokselta kerrottiin TT:lle, että palo ei edelleenkään ole hallinnassa, mutta sen leviämisestä ei ole enää vaaraa eikä lähiympäristössä ole esimerkiksi kaasuputkia.

Poliisista on sanottu TT:lle, että tekninen tutkinta aloitetaan heti kun pelastustyöt on saatu päätökseen ja rakennukseen meneminen on turvallista. Poliisi ryhtyy selvittämään, onko räjähdyksen taustalla mahdollisesti rikos.

Kaupunki on jo tarjonnut evakuoiduille vaatteita, huopia, kahvia ja kriisiapua. Sosiaalipalveluiden edustajan mukaan osa ihmisistä on lähtenyt kotoaan pelkässä kylpytakissa.

Talossa olleita on evakuoitu muun muassa lähistöllä sijaitsevaan kirkkoon. Evakuoituja on pelastuslaitoksen mukaan noin sata, mutta tarkkaa määrää ei ole osattu antaa.

Apuna tikasautoja ja yhteen solmittuja lakanoita

Poliisi on aamun aikana kerännyt silminnäkijöiden kertomuksia tapahtuneesta. Eräs talon asukas sanoo TT:lle nähneensä, että useat ihmiset pelastautuivat talosta ulkokautta laskeutumalla yhteen solmittuja lakanoita pitkin.

Palokunta on poiminut asukkaita parvekkeilta tikasautoilla.

– Heräsin paukahdukseen, ja sitten tuli haju. Kävelin ympäri asuntoa katsoen, oliko mitään syttynyt tuleen. Sitten tytär heräsi ja kuulimme huutoa pihalta, yksi asukas kertoo TT:lle.

Toinen asukas kertoo ottaneensa kolmevuotiaan lapsensa syliin ja kuusivuotiasta lastaan kädestä.

– Vedin syvään henkeä ja kävelin läpi pimeän ja savun täyttämän rappukäytävän.

Talon luokse on tullut myös omaisia, jotka etsivät läheisiään.

Pelastustyöt haittaavat liikennettä tapahtumapaikan läheisyydessä.