Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Presidentti Joe Biden hyväksyi tilapäisratkaisun Yhdysvaltain hallinnon sulun välttämiseksi

Yhdysvalloissa presidentti Joe Biden on allekirjoittanut liittovaltion hallinnon rahoitusta koskevan tilapäisen lakiehdotuksen.

Näin vältettiin hallinnon osittainen sulku, joka oli rahoituksen puutteen vuoksi uhkaamassa vuorokauden vaihtuessa perjantaiksi paikallista aikaa.

Tilapäisratkaisu mahdollistaa liittovaltion hallinnon rahoituksen seuraavat pari kuukautta, jonka aikana lainsäätäjät voivat tehdä pidemmän aikavälin rahoitussuunnitelman.

Aiemmin lakiehdotuksen olivat hyväksyneet senaatti ja edustajainhuone.

Senaatissa ehdotus meni läpi äänin 65–35. Puolesta äänesti 15 republikaania. Edustajainhuoneessa ehdotus meni läpi äänin 254–175. Muutamat republikaanit äänestivät ehdotuksen puolesta.

Hallinnon rahoituksen lisäksi tilapäisratkaisu mahdollistaa sen, että afganistanilaispakolaisia voidaan auttaa asettumaan Yhdysvaltoihin. Senaatin demokraattienemmistön johtaja Chuck Schumerin mukaan yhdysvaltalaiset, jotka ovat kärsineet tämän kesän myrskyistä ja metsäpaloista, saavat myös apua.

Rahoituksen loppuminen olisi voinut vaikuttaa joihinkin liittovaltion palvelujen keskeyttämiseen ja mahdollisiin liittovaltion työntekijöiden lomautuksiin. Bidenin hallinnon mukaan hallinnon osittainen sulku ei olisi kuitenkaan vaikuttanut terveydenhuoltopalveluihin.

Tilapäisratkaisu ei kuitenkaan käsitellyt velkakaton nostamista. Valtiovarainministeri Janet Yellen on varoittanut, että Yhdysvaltain hallinnolta loppuu rahat juokseviin kuluihin arviolta 18. lokakuuta, jos edustajainhuoneen asettamaa lainarajaa ei nosteta.

---

Lähteinä myös CNN, AP News ja CNBC.