Sierra Leone poistaa kuolemanrangaistuksen

Sierra Leonesta on tullut viimeisin Afrikan valtio, joka on kieltänyt kuolemanrangaistuksen. Länsi-Afrikassa sijaitsevan maan presidentti Julius Maada Bio allekirjoitti perjantaina lain, jolla poistetaan kuolemanrangaistus. Sen korvaa elinkautinen tai vähintään 30 vuoden vankeusrangaistus.

Sierra Leonen parlamentti äänesti kuolemanrangaistuksen lakkauttamisen puolesta heinäkuussa. Hallitus oli ilmoittanut jo aiemmin aikovansa kieltää kuolemanrangaistuksen kunnioittaakseen ihmisoikeuksia.

7,5 miljoonan asukkaan Sierra Leone oli saanut toistuvasti kritiikkiä siitä, että laissa sallittiin kuolemanrangaistus. Viimeiset teloitukset maassa tehtiin vuonna 1998, jolloin 24 sotilasta teloitettiin edeltävän vuoden vallankaappausyrityksen jälkeen.

Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn mukaan maailmanlaajuisesti reilut sata valtiota on kieltänyt kuolemanrangaistuksen käytön laissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut