Unkari taipui yhtenä viimeisistä maista tukemaan maailmanlaajuista yritysverominimiä

STT–AFP

Maailmanlaajuinen yritysten minimiveroaste nytkähti jälleen askeleen lähemmäs toteutumista perjantaina, kun Unkari taipui uudistuksen tukijoiden joukkoon.

Yhteistyöjärjestö OECD:n mukaan 136 maata on nyt hyväksynyt uudistuksen, jonka toivotaan hillitsevän suuryritysten verosuunnittelua. Sopimuksen mukaan monikansallisille yrityksille tulisi vähintään 15 prosentin veroaste.

Irlanti ja Viro suostuivat torstaina liittymään mukaan uudistukseen. Irlanti on yksi maista, jotka ovat houkutelleet monikansallisia yrityksiä alhaisella verotuksellaan.

Unkari suostui tukemaan uudistusta, kun se sai neuvoteltua itselleen kymmenen vuoden siirtymäajan. Unkarissa yritysveroaste on yhdeksän prosenttia, mikä alittaa jopa Irlannin veroasteen.

Neuvottelut maailmanlaajuisesta yritysverominimistä vauhdittuivat tänä vuonna, kun Yhdysvaltojen presidentin Joe Bidenin hallinto asettui hankkeen taakse.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut