Poliisi ja koronapassia vastustaneet mielenosoittajat ottivat yhteen Roomassa

Poliisi käytti kyynelkaasua mielenosoittajia vastaan. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Italian pääkaupungissa Roomassa tuhannet ihmiset osoittivat lauantaina mieltään koronapassia vastaan. Paikoin mielenosoittajat ottivat yhteen poliisin kanssa, joka käytti vesitykkiä ja kyynelkaasua hillitäkseen protestoijia.

Mielenosoittajien hampaissa on erityisesti koronapassin laajentaminen työpaikoille. Koronapassi on jo elokuusta asti vaadittu pääsemiseksi ravintoloihin, museoihin ja urheilutapahtumiin. Lokakuun puolivälistä lähtien passia ollaan kuitenkin laajentamassa myös työpaikoille, ja sen käytöstä kieltäytyviä työntekijöitä odottaa palkaton hyllyttäminen.

Koronapassijärjestelmässä vaaditaan todistusta rokotuksista, sairastetusta koronavirustaudista tai negatiivisesta testituloksesta. Järjestelmä on jo käytössä terveydenhoidon työntekijöillä.

Mielenosoittajien mielestä järjestelmä kiristää ihmisiä vieden monilta valinnanvaran rokotuksen ottamisen suhteen.

Rooman keskustassa järjestetyllä protestimarssilla oli laillinen lupa, mutta sadat ihmiset erkanivat pääjoukosta ja yrittivät marssia kohti parlamenttirakennusta. Tuolloin poliisi käytti vesitykkiä ja kyynelkaasua pysäyttääkseen heidät ja otti kiinni muutamia väkivaltaisesti käyttäytyneitä mielenosoittajia.

Lauantaina järjestettiin koronapassia vastustavia mielenosoituksia myös muutamissa muissa Italian kaupungeissa.

Lähes 80 prosenttia yli 12-vuotiaista italialaisista on saanut molemmat rokoteannokset. Italia on yksi pandemian pahimmin koettelemista Euroopan maista, ja siellä on kirjattu yli 130 000 koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut