Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

VR pyrkii liikennöimään Venäjälle joulusesonkiin mennessä, Vainikkalan raja-asema vapautuu virussulusta

Hallitus on linjannut Vainikkalan raja-aseman avaamisesta henkilöliikenteelle. Tämä tarkoittaa, että koronan vuoksi seisahtunut Suomen ja Venäjän välinen junaliikenne voi jälleen jatkua maanantaista alkaen.

Rajat ylittävän junaliikenteen jatkamisen aikatauluista sopivat kuitenkin liikennöivät raideyhtiöt. VR :n viestinnästä kerrotaan, että junaliikenteen avaamista valmistellaan Venäjän rautatieyhtiö RZD :n kanssa. VR:n mukaan tarkoitus on saada Venäjän-junaliikenne käyntiin joulusesonkiin mennessä.

VR aikoo kertoa Allegro-junien tulevista aikatauluista ensi viikon alussa.

Sen sijaan maahantulon edellytykset Suomen ja Venäjän välillä pysyvät ennallaan. Tällä hetkellä ulkomaalainen voi tulla Venäjältä Suomeen täydellä rokotesarjalla tai ilman rokotesuojaa välttämättömästä syystä. Venäjällä laajalti käytetty Sputnik V -rokote ei lukeudu rajanylityksessä hyväksyttäviin rokotteisiin.

Liuta maita pois maahantulorajoitusten piiristä

Rajakäytännöt muuttuvat maanantaista alkaen myös niin kutsuttujen EU:n vihreän listan maiden ja niiden asukkaiden osalta. Näiden hyvän tautitilanteen maiden osalta maahantulon rajoitukset poistetaan. Aiemmin vihreän listan maihin on sovellettu ilmaantuvuuden raja-arvoa 25.

Maahantulon rajoitukset poistuvat muun muassa Australian, Etelä-Korean, Kanadan, Singaporen, Ukrainan ja Arabiemiraattien asukkailta, kun he matkustavat kotimaastaan Suomeen.

Kaikkia Suomeen saapuvia matkustajia koskevat kuitenkin tartuntatautilain mukaiset velvoitteet. Tämä tarkoittaa, että Suomeen saapuva voi rokotustilanteestaan riippuen joutua pakollisiin virustesteihin.