Lappiin on luvassa luminen viikonloppu, ja lumipeite voi jäädäkin

Viikonlopun aikana Lapissa saadaan lunta ja etelässä sekä vettä että aurinkoa.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Juha Jantunen kertoo STT:lle, että Pohjois- ja Keski-Lapissa alkaa lähivuorokauden aikana sataa lunta, ja ajoittainen lumisade jatkaa viikonvaihdetta kohti mentäessä matkaa etelämmäs Koillismaalle, Kainuuseen ja Pohjois-Pohjanmaalle.

Lapissa lunta voi tulla viikonlopun edetessä yhteensä 30 senttiä tai jopa enemmän, ja lumipeite voi jäädä aloilleen kevääseen asti.

– Jos lunta tulee 30 senttiä, tilapäiset lämpenemiset tuskin jaksavat sitä sulatella pois, Jantunen sanoo.

Lapin eteläpuolella tuleva lumi sen sijaan ei ole jäämässä maahan pysyvästi, eivätkä kertymät Jantusen mukaan ole kummoisia.

Etelässä tarjolla on lumen sijaan vettä, ja sateisimmalta näyttää perjantain ennuste. Maan etelä- ja keskiosissa viikonloppuna saadaan aurinkoa ja korkeintaan tilapäisiä vesisateita.

Viikonloppuna ulkoilevien ei kannata uskoa pelkkää aurinkoa ja lämpömittaria. Jantunen lupailee koko maahan puuskaista tuulta, joka saa ilman tuntumaan mittarilukemaa vilpoisemmalta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut