Sairaala ei usko Tshekin presidentin palaavan työhönsä lähiviikkojen aikana – valtuuksien siirtäminen muille voi olla lähellä

Tshekin presidentti Milos Zeman ei tällä hetkellä pysty hoitamaan tehtäviään terveytensä vuoksi, kertoi presidenttiä hoitava sairaala maan senaatille maanantaina.

Sairaala ei pidä kovin todennäköisenä, että Zeman pystyisi palaamaan työhönsä lähiviikkojen aikana.

– Ottaen huomioon hänen sairautensa luonteen, hänen terveydentilansa pitkän aikavälin ennuste nähdään hyvin epävarmana, sairaalasta lähetetyssä kirjeessä kuvailtiin.

Senaatin puhemiehen Milos Vystrcilin mukaan nyt on aika keskustella, miten ja milloin aktivoidaan perustuslain artikla, jolla parlamentti voi julistaa presidentin "kykenemättömäksi toteuttamaan virallisia velvollisuuksiaan".

Presidentin valtuudet siirtyisivät silloin pääministerille ja parlamentin puhemiehelle.

Zeman joutui sairaalahoitoon toissa sunnuntaina, päivä parlamenttivaalien jälkeen. Presidentin olisi määrä valita hallituksen muodostaja.

Tshekin mediassa on sanottu presidentin kärsivän vakavasta maksasairaudesta, mutta presidentin kanslia on ollut hänen terveydentilastaan vaitonainen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut