Tiet ovat liukkaita maan pohjoisosissa, rannikkoalueilla varoitellaan tulvista

Huonon ajokelin myötä liikenteen sujuvuus heikentyy ja keskinopeus laskee. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

Arttu Mäkelä / STT

Autoilijoiden on syytä olla tänäkin aamuna valppaina varsinkin maan pohjoisosissa ja Kainuussa. Ilmatieteen laitos varoittaa lumi- tai räntäsateen huonontavan ajokeliä aina puoleenpäivään saakka.

Huonon ajokelin myötä liikenteen sujuvuus heikentyy ja keskinopeus laskee. Myös riski onnettomuuksien syntymiseen on tavallista korkeampi.

Rannikko-alueilla on puolestaan varoiteltu tulvien mahdollisuudesta.

Tulvakeskus kertoi aiemmin viikolla Twitterissä , että keskiviikon ja torstain runsaat sateet voivat nostaa etelä- ja länsirannikon sekä Lounais-Suomen pienempien jokien vedenpintoja nopeasti. Keskuksen mukaan vesi voi tulvia alavimmille pelloille muun muassa Perniönjoella ja Loimijoella.

Tulvakeskus on Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) ja Ilmatieteen laitoksen yhteinen palvelu.

Tulvavaroitukset kattavat koko maan rannikkoalueet Pohjois-Pohjanmaan länsiosaa ja Kymenlaaksoa lukuun ottamatta.

Pohjois-Itämeren itä- ja länsiosassa on annettu kovan tuulen lisäksi yön ja aamun ajaksi myös varoitus aallokoista. Alueella esiintyy kohtalaista aallokkoa, joka voi olla vaarallista huviveneille ja pienille aluksille.

Muuten merialueilla on Merenkurkkua lukuun ottamatta voimassa kovan tuulen varoituksia, joista osa hellittää jo aamusta tai aamupäivästä.

Maan eteläosissa ollaan selvästi plussan puolella

Torstai jatkuu suurelta osin sateisena. Maan länsiosassa pilvipeitteen ennustetaan kuitenkin päivällä rakoilevan paikoin ja lämpötilat voivat nousta 7–13 lämpöasteeseen. Keski-Pohjanmaalla elohopea kohoaa maltillisemmin, noin viiteen plusasteeseen.

Suomen itäosassa lämpötilan ennustetaan puolestaan kohoavan päivän aikana 6–11 plusasteeseen.

Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Etelä-Lapissa lämpötila niin ikään kohoaa vähitellen ja asettunee kahden miinusasteen ja kolmen plusasteen välimaastoon. Keski- ja Pohjois-Lapissa lämpötila pysyy nollan alapuolella ja pakkasta on 2–10 astetta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut