Intia on antanut miljardi koronarokotetta

Intian hallituksen mukaan kolme neljäsosaa maan 1,3 miljardista asukkaasta on saanut koronarokotteen yhden annoksen. Vajaa kolmannes väestöstä on täysin rokotettuja. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Intia on antanut miljardi koronarokotetta, ilmoitti maan terveysministeriö. Raja ylittyi ministeriön mukaan torstaina.

Intian hallituksen mukaan kolme neljäsosaa maan 1,3 miljardista asukkaasta on saanut koronarokotteen yhden annoksen. Vajaa kolmannes väestöstä on täysin rokotettuja.

Intiassa oli puoli vuotta sitten vaikea koronatartuntojen ja virukseen liittyvien kuolemien aalto, ja terveydenhuollon järjestelmä kävi lähellä romahdusta.

Kevään jälkeen Intian koronatilanne on kuitenkin helpottunut merkittävästi. Maan arkielämä on palannut liki normaaliksi.

Satoja miljoonia alle 18-vuotiaita on Intiassa silti yhä kokonaan rokottamatta. Tähän ikäryhmään kuuluu 40 prosenttia Intian väestöstä.

Muista maista Kiina on antanut enemmän koronarokotteita kuin Intia. Kiina sanoo antaneensa yli 2,3 miljardia rokoteannosta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut