TEM: Työvoiman saatavuus himmentää alueellisia kehitysnäkymiä

Koronakriisin varjo alkaa hiljalleen väistyä, myös palvelusektorilla, arvioi elinkeinoministeri Mika Lintilä. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

Antti Autio / STT

Talous ja työllisyys ovat lähteneet eri alueilla vahvaan kasvuun koronakriisin helpottumisen ja rajoitusten purkamisen myötä, kertoo työ- ja elinkeinoministeriö (TEM). Odotukset lähitulevaisuudesta ovat eri puolilla maata positiiviset ja työvoiman kysyntä on vilkasta.

– Hienoa nähdä, että kaikkialla Suomessa on vahvaa talouskasvua ja uskoa huomiseen. Koronakriisin varjo alkaa hiljalleen väistyä, myös palvelusektorilla, arvioi elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) tiedotteessa.

TEMin mukaan huolet osaavan työvoiman saatavuudesta ovat kuitenkin kärjistyneet talouden elpymisen myötä. Huolet koskevat yhä useampia toimialoja ja ammatteja. Pahimmillaan työvoiman saatavuusongelmat vaimentavat alueiden kasvunäkymiä.

– Alueiden huoli osaavan työvoiman saatavuudesta tulee ottaa vakavasti. Hallitus tekee hartiavoimin töitä, jotta työt ja tekijät kohtaisivat entistä paremmin, Lintilä kertoo.

Käynnissä useita suuria investointeja

Teollisuuden tilauskannat ovat kehittyneet hyvin ja vienti on vahvassa kasvussa. Käynnissä ja suunnitteilla on useita suuria teollisuuden investointeja muun muassa Pohjanmaalla, Satakunnassa, Varsinais-Suomessa ja Keski-Suomessa sekä monilla muilla alueilla.

TEM arvioi, että akkuteollisuus on nyt vahvassa nosteessa. Metsäteollisuudessa on samanaikaisesti menossa isoja investointeja ja tuotantolaitosten lakkauttamisia.

Palvelujen kysyntä on kasvanut muun muassa kotimaan matkailun ja kaupan osalta. Silti tulevaisuus näyttäytyy edelleen epävarmana.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut