STM ja THL pitävät katsauksen koronavirustilanteesta – seuraa suorana kello 10 alkaen

Sosiaali- ja terveysministeriön johtaja Pasi Pohjola. Markku Ulander

Eetu Kokkinen, STT

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) pitävät torstaina kello 10 alkaen tilannekatsauksen, jossa käsitellään rokotustilannetta sekä koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti. Tilannekatsauksessa ovat mukana johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä sekä johtava asiantuntija Mia Kontio ja ylilääkäri Otto Helve THL:stä. Lisäksi kysymyksiin on vastaamassa johtaja Pasi Pohjola STM:stä.

Viime ja sitä edellisellä viikolla on annettu enemmän ensimmäisiä koronarokoteannoksia kuin kolmella edeltävällä viikolla. Toisia annoksia on viime viikkoina annettu vähenevässä määrin. Suomessa kaksi koronarokoteannosta on saanut nyt 78 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä. Suomessa on annettu yhteensä yli 8 miljoonaa rokoteannosta. Tällä hetkellä arvio on, että 80 prosentin rokotuskattavuus 12 vuotta täyttäneissä saavutetaan ensi viikolla. Jos tahti kuitenkin hidastuu, rajaa ei välttämättä ensi viikolla saavuteta.

–  80 prosentin rokotuskattavuusrajan saavuttaminen ei missään nimessä tarkoita sitä, että rokotuskattavuus olisi riittävä. Tässä tilanteessa toivotaan, että kaikki joilla on mahdollisuus, hankkisivat rokotteen, sanoo THL:n ylilääkäri Otto Helve.

Koko väestössä koronan ilmaantuvuus on 133 tapausta 100 000 ihmistä kohden. Rokottamattomien osalta ilmaantuvuus on kuitenkin 390 ja rokottamattomien 12–79-vuotiaiden osalta 490. Rokottamattomat 12–79-vuotiaat ovat joutuneet erikoissairaanhoitoon koronavirustaudin takia 15 kertaa useammin kuin rokotetut.

Varsinkin erikoissairaanhoidon osastoilla kuormitus on kääntynyt hieman laskuun. Viime viikolla tehohoitoon tuli 22 uutta potilasta, 7 vähemmän kuin edellisellä viikolla. Uutta se, että koronapotilaita on teho-osastoilla nyt koko ajan.

Voit seurata tilannekatsausta suorana kello 10 alkaen jutun alussa löytyvästä videoupotuksesta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut