Kaksi rokoteannosta saaneita nyt 78,3 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä

Yhteensä koronatartuntoja on epidemian aikana vahvistettu yli 157 500. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

Pertti Mattila, Liisa Kujala / STT

Suomessa kaksi koronarokoteannosta on saanut 78,3 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) perjantaina julkaisemista luvuista. Kaksi rokoteannosta saaneita on runsaat 3,8 miljoonaa.

Yhden rokoteannoksen saaneita on puolestaan 85,6 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä. Yhden rokotepiikin on Suomessa saanut nyt liki 4,2 miljoonaa ihmistä.

Nykyisen arvion mukaan 80 prosentin rokotuskattavuus on mahdollista saavuttaa marraskuun alussa, viikolla 44 tai 45, mikäli rokotuskattavuuden nousu ei hidastu.

Sairaalahoidossa oli perjantaina yhteensä 225 koronapotilasta, joista 31 oli tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien määrä on noussut keskiviikosta, jolloin heitä oli 206. Tehohoidossa olevien määrä on sen sijaan laskenut parin potilaan verran.

Suomessa raportoitiin THL:n mukaan perjantaina neljä uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta. Koronakuolemia on kirjattu Suomessa kaikkiaan 1 158.

Tartunnat vähentyneet

Uusia koronavirustartuntoja raportoitiin perjantaina 572. Kahden viime viikon aikana on raportoitu runsaat 7 500 tartuntaa, mikä on 300 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Koronan ilmaantuvuus koko maassa on nyt noin 135 tapausta sataatuhatta asukasta kohden kahden viime viikon aikana. Maakunnista suurimmat ilmaantuvuudet ovat Keski-Pohjanmaalla (228) ja Päijät-Hämeessä (224). Pienintä ilmaantuvuus on Ahvenanmaalla (10).

Yhteensä koronatartuntoja on epidemian aikana vahvistettu Suomessa yli 157 500.

-----

Korjattu klo 14.50: Perjantaina raportoitiin neljä uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, ei nolla, kuten jutussa aiemmin kerrottiin. THL korjasi aiempia tietojaan.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut