Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Venäläiset jäivät viikon pituiselle koronantorjuntalomalle

Koronaviruksen ankarasti kurittamalla Venäjällä alkoi lauantaina maanlaajuinen palkallinen loma. Viikon kestävä loma osuu yhteen koulujen lomien kanssa, ja sen tarkoitus on vähentää ihmisten kontakteja.

Lauantaina kirjattiin uusi synkkä ennätys, 40 251 uutta tartuntaa.

Loman aikana venäläisiä on kehotettu pidättäytymään matkustamasta, jotta maan koronatilanne ei pahenisi. Kyselyissä kuitenkin ilmeni, että jopa kolmannes venäläisistä aikoi lähteä loman aikana matkalle.

Venäjällä koko pandemian ajalta tilastoiduista koronatartunnoista ja -kuolemista yli 10 prosenttia on todettu viimeisen kuukauden aikana. Tilastovirasto Rosstatin mukaan syyskuussa kuoli yli 44 000 koronatartunnan saanutta. Luku on lähes kaksinkertainen verrattuna hallituksen virallisiin lukuihin.

Heikentyneeseen koronatilanteeseen on nähty syyksi maan matala rokotusaste. Vain noin kolmasosa venäläisistä on täysin rokotettuja, vaikka Venäjällä on ollut useita kotimaassa kehitettyjä rokotteita tarjolla jo pitkään. Presidentti Vladimir Putin on kehottanut kansalaisia rokottautumaan.