Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdeksän palomiestä kuoli Brasiliassa luolan romahduksessa

Brasiliassa on kuollut yhdeksän palomiestä, jotka olivat harjoittelemassa luolassa, jonka katto romahti. Asiasta kertovat brasilialaiset viranomaiset.

– Yhdeksän on kuollut ja yksi pelastettu. Paikalla ei ole enää uhreja, Sao Paulon pelastuslaitos päivitti tilannetta Twitterissä sunnuntaina paikallista aikaa.

Aiemmin uutisoitiin, että osa palomiehistä oli yhä loukussa luolassa. Sao Paulon pelastusviranomaisten mukaan yhteensä 26 palomiestä oli luolassa harjoittelemassa. Suurin osa heistä saatiin pelastettua. Osalle tuli murtumia ja hypotermiaa, osa selvisi vammoitta.

– Siellä kävi niin, että sisäänkäynti paikkaan, jossa he olivat, romahti, yhden harjoitukseen osallistuneen pelastajan äiti Cristina Trifoni sanoi GloboNews-kanavan haastattelussa.

Trifonin mukaan ryhmän oli tarkoitus viettää yö luolassa.

Onnettomuus tapahtui Altinopolisin kaupungissa Sao Paulon osavaltiossa.

Pelastusoperaatioon osallistuvat palokunnan ohella myös poliisi ja ensihoitohenkilöstöä. Paikan syrjäisyys ja uusien romahdusten vaara ovat vaikeuttaneet pelastustöitä.

Altinopolis on tunnettu luolistaan, jotka ovat kaupungille tärkeä matkailukohde.