Uutissuomalainen: Kansalaisaloitteita ruuhkaksi asti, 17 aloitetta odottaa vuoroaan eduskunnassa

Tällä vaalikaudella eduskuntaan on edennyt jo 30 kansalaisaloitetta. Kuvassa luovutetaan Kouluväkivalta kirjattava rikoslakiin -kansalaisaloitetta eduskunnalle syyskuussa. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Emmi Tilvis / STT

Uutissuomalaisen mukaan kansalaisaloitteiden määrä on lisääntynyt. Tällä hetkellä 17 kansalaisaloitetta odottaa käsittelyä eduskunnassa. Uutissuomalaisen haastatteleman eduskunnan lainsäädäntöjohtajan Tuula Kuloveden mukaan aloitteet ovat jääneet korona-aikana käsittelemättä kiireellisempien asioiden vuoksi.

Kulovesi kertoo Uutissuomalaiselle, ettei vielä ole selvillä, kuinka moni kansalaisaloite ehditään käsitellä vaalikauden loppuun mennessä. Jos aloitetta ei ehditä käsitellä vaalikauden loppuun mennessä, se raukeaa. Hallitusohjelman mukaan hallitus haluaisi tähän muutosta.

Tällä vaalikaudella eduskuntaan on edennyt jo 30 kansalaisaloitetta. Lisäksi neljä on kerännyt tarvittavan määrän kannattajia, muttei ole vielä edennyt eduskuntaan.

Viime vaalikaudella eduskunta vastaanotti yhteensä 19 aloitetta.

Kansalaisaloite tarvitsee 50 000 kannatusilmoitusta puolen vuoden aikana edetäkseen eduskuntaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut