Influenssarokotukset alkavat monessa kunnassa – maksuttoman rokotteen saajia rajattu tiukemmin

Influenssarokotteita on tilattu Suomeen enemmän kuin viime vuonna, jolloin ne loppuivat paikoin kesken. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

STT

Influenssan riskiryhmiin kuuluvien influenssarokotukset alkavat monessa kunnassa tällä viikolla, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Influenssarokotteita on tilattu Suomeen enemmän kuin viime vuonna, jolloin ne loppuivat paikoin kesken.

THL:n mukaan influenssaepidemia ei ole vielä alkanut Suomessa. Lokakuussa on todettu vain muutamia tartuntoja.

Rokotteen saavat maksutta vakavalle influenssalle alttiit eli 65 vuotta täyttäneet, puoli vuotta täyttäneet alle 7-vuotiaat lapset, raskaana olevat naiset sekä sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat.

Vakavalle influenssalle alttiiden lähipiirissä ilmaiseen rokotteeseen oikeutettujen kriteerejä on aiemmista vuosista tiukennettu.

Käytännössä maksuttoman rokotteen saa, jos on viikoittain lähikontaktissa vakavalle influenssalle erityisen alttiiseen ihmiseen tai sellaisen vakavalle influenssalle alttiin ihmisen kanssa, joka ei voi ottaa rokotetta, THL kertoo tiedotteessaan.

Lisäksi rokotteen saavat maksutta sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon työntekijät, jotka osallistuvat potilaiden tai asiakkaiden välittömään hoitoon tai huoltoon, laitosmaisissa olosuhteissa pitkäaikaisesti asuvat tai oleskelevat ihmiset sekä varusmiespalveluksen tai vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat.

THL suosittelee omakustanteista rokotetta niille, jotka ovat toistuvasti lähikontaktissa vakavalle influenssalle alttiiden ihmisten kanssa, mutta eivät kuulu ilmaisten rokotteiden piiriin.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut