79 prosenttia yli 12-vuotiaista on saanut kaksi rokoteannosta, 5–11-vuotiaiden rokotukset harkintaan

STM:n johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki (vas.), THL:n ylilääkäri Otto Helve ja THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio kertovat uusimmat koronatiedot Suomesta. Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Tommi Salo

Tommi Salo

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) pitävät torstaina tilannekatsauksen, jossa käsitellään rokotustilannetta sekä koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti.

Suoraa lähetystä tiedotustilaisuudesta pääsee seuraamaan tässä jutussa kello 10 alkaen.

Tilannekatsauksessa ovat mukana johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM:stä ja ylilääkäri Otto Helve THL:stä. Lisäksi kysymyksiin vastaamassa on johtava asiantuntija Mia Kontio THL:stä.

Tiedotustilaisuuden seuranta:

Suomessa rokotusten kohdeväestöstä, eli yli 12-vuotiaista 86 prosenttia on saanut vähintään yhden rokoteannoksen ja 79 prosenttia kaksi rokoteannosta 3.11. mennessä. Nykyisen arvion mukaan 80 prosentin kattavuus saavutetaan tämän viikon lopussa.

Erikoissairaanhoidon vuodeosastoille tuli yhteensä 83 uutta koronaviruspotilasta viikolla 43. Tehohoitoon uusia potilaita joutui 12, kun edeltävällä viikolla tehohoitoon joutui 22 ihmistä. Viime viikon lopussa erikoissairaanhoidossa oli yhteensä 97 potilasta, joista 74 oli hoidossa vuodeosastoilla ja 23 teho-osastoilla. Viikon 42 lopussa erikoissairaanhoidossa oli yhteensä 119 potilasta. Tautiin liittyviä kuolemia oli 3.11. mennessä ilmoitettu Tartuntatautirekisteriin yhteensä 1 176.

Viimeisen kahden viikon aikana rokottamattomat joutuivat koronavirustartunnan vuoksi sairaanhoitoon 12 kertaa useammin kuin rokotetut. Sairaalaan joutumisen todennäköisyys on suurin 40–69-vuotiailla rokottamattomilla.

Uusia tartuntoja on todettu Suomessa 141 sataatuhatta asukasta kohden kuluneen viikon aikana. Kahden edeltävän viikon aikana luku oli 143. Viimeksi kuluneen viikon aikana tartuntoja todettiin yhteensä 4124, kun edellisen viikon luku oli 3682. Koronavirustestejä tehtiin 77 000 kappaletta, joista 5,4 prosenttia oli positiivisia.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut