Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähes sata ihmistä kuoli säiliöauton räjähdyksessä Sierra Leonessa – ihmiset keräsivät kuorma-autosta vuotanutta polttoainetta, kun aine syttyi tulee

Yli yhdeksänkymmentä ihmistä on kuollut räjähdysonnettomuudessa afrikkalaisen Sierra Leonen pääkaupungissa Freetownissa. Uutiskanava CNN kertoo, että turma tapahtui perjantaina, kun säiliöauto törmäsi kuorma-autoon Freetownin esikaupungissa ja alkoi vuotaa.

Ihmisiä kerääntyi säiliöauton ympärille keräämään polttoainetta. Vuotanut polttoaine syttyi tuleen ja aiheutti massiivisen räjähdyksen. Palo levisi räjähdyksestä laajalle alueelle vilkkaasti liikennöidyssä risteyksessä.

Monet räjähdyksessä loukkaantuneet ovat saaneet vakavia vammoja, kertovat paikalliset viranomaiset. Maan varapresidentti Mohamed Juldeh Jalloh kertoi, että sairaaloihin on viety 88 vakavia palovammoja saanutta uhria.

Punaisen ristin työntekijä kertoi uutistoimisto AFP:lle, että kuolonuhrien ja loukkaantuneiden joukossa on sekä lapsia että aikuisia.

Freetownin pormestari Yvonne Aki-Sawyerr sanoi Facebookissa pelkäävänsä, että kuolonuhrien määrä voi nousta yli sadan. Aineellisten vahinkojen laajuudesta ei ole vielä tarkkaa arviota.

– Osanottoni uhrien perheille ja rakkaille. Levätkööt poismenneiden sielut täydellisessä rauhassa, pormestari kirjoitti.