Selkenevä sää liukastaa tiet aamuksi maan länsiosassa – autoilijoiden syytä olla valppaana

Autoilijoiden on syytä olla teillä valppaana vielä aamustakin. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Sää selkenee yön aikana ainakin maan länsiosissa ja teillä voi olla kuuraliukautta, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Ari Mustala. Autoilijoiden on syytä olla teillä valppaana vielä aamustakin.

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksia huonosta ajokelistä länsirannikolle aina Keski-Pohjanmaata myöten. Lisäksi liikennevaroituksia on Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Uudellamaalla ja Keski-Suomessa.

Liikenteen sujuvuus voi heikentyä ja keskinopeus laskea huonon ajokelin vuoksi. Onnettomuusriski on myös tavallista korkeampi.

Tieliikenteen varoitusten lisäksi tänään on voimassa kovan tuulen varoituksia Pohjois-Itämerellä, Suomenlahden länsiosassa sekä lännessä Selkämeren pohjoisosassa ja Merenkurkussa.

Kovaa tuulta on Ilmatieteen laitoksen mukaan tiedossa iltapäiväkahdesta eteenpäin. Tuulesta voi koitua vaaraa huviveneille.

Tänään on päivällä enimmäkseen poutaista koko maassa. Iltapäivästä voi kuitenkin etelärannikolla olla myös sateita, jotka tulevat näillä näkymin maahan vetenä. Pohjois-Lapissa voi puolestaan sataa vähän enemmän lunta.

Lämpötilojen puolesta sunnuntaina ollaan maan eteläosassa vielä noin viiden plusasteen tienoilla. Lapissa taas on reilusti pakkasta.

Alkuviikosta sää kylmenee selkeästi, mutta parin viileämmän päivän jälkeen elohopea alkaa jälleen nousta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut