Rolls-Royce alkaa rakentaa pienydinvoimaloita

Brittiläinen lentokonemoottorivalmistaja Rolls-Royce aikoo alkaa rakentaa pienydinvoimaloita. Yhtiön mukaan tavoitteena on maan ilmastopäästöjen pienentäminen.

Pienet, modulaariset ydinreaktorit (SMR) ovat halvempia rakentaa kuin täysikokoiset. Ne voidaan suurimmaksi osaksi rakentaa ja koota moduuleina jo tehtaalla ennen kuljetusta käyttöpaikalla.

Yhtiö kertoo saaneensa valtiolta ja yksityisiltä sijoittajilta reilun 470 miljoonan euron rahoituksen hankkeelle. Rolls-Roycella uskotaan, että pienvoimaloiden rakentaminen voi luoda jopa 40 000 työpaikkaa tulevina vuosikymmeninä.

Britannian hallitus on asettanut tavoitteeksi hiilineutraaliuden vuonna 2050. Ydinvoimalla on tavoitteen toteuttamisessa merkittävä rooli. Britannian viime vuosisadalla rakennetut ydinvoimalat ovat tulleet tai tulossa käyttöikänsä loppuun. Maassa aiotaan kuitenkin pitää ennallaan ydinvoiman 20 prosentin osuus sähköntuotannosta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut