Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi lasta putosi kerrostalon parvekkeelta Tukholmassa – toinen kuoli vammoihinsa

Yksi lapsi kuoli ja toinen sai hengenvaarallisia vammoja pudottuaan parvekkeelta noin 15 metrin korkeudelta Hässelbyssä Tukholmassa sunnuntai-iltana. Ruotsin median mukaan lapset heitettiin parvekkeelta sen jälkeen, kun heitä oli puukotettu.

Ruotsin poliisi kertoi maanantaina ottaneensa tapauksen vuoksi kiinni kaksi ihmistä, jotka kuuluvat lasten lähipiiriin. Iltapäivälehti Aftonbladetin mukaan kyseessä ovat lasten vanhemmat.

Aftonbladetin mukaan poliisi epäilee perheen isän puukottaneen lapsia ennen kuin heidät pudotettiin parvekkeelta.

Poliisin mukaan toisella kiinni otetuista oli vammoja, ja hänet toimitettiin sairaalaan. Sairaalaan toimitettua henkilöä ei ole poliisin mukaan voitu kuulla hänen vammojensa vuoksi.

Expressenin mukaan loukkaantunut on perheen isä, joka oli viiltänyt itseään veitsellä.

Poliisi ei suostunut tiistaina kommentoimaan asiaa tarkemmin, vaan vetosi kesken olevaan tutkintaan.

Löytöpaikalla kynttilöitä ja pehmoeläimiä

Poliisi sai hälytyksen paikalle hieman ennen iltakymmentä, kun ohikulkija oli löytänyt lapset. Heidät kuljetettiin ambulanssihelikopterilla sairaalaan, mutta toinen lapsista menehtyi myöhemmin vammoihinsa.

Hässelby-Vällingbyn kaupunginosahallinto kokoontui tapauksen johdosta kriisikokoukseen heti maanantaiaamuna. Ruotsalaismedian haastattelemat naapurit olivat tapahtuneesta kauhuissaan ja kuvasivat lasten perhettä "hiljaiseksi" ja "tavalliseksi"

Lasten löytöpaikalle oli tuotu maanantaina kynttilöitä ja pehmoeläimiä.

– Tämä tuntuu täysin käsittämättömältä. Se, että tällaista tapahtuu ylipäänsä missään, on kammottavaa, mutta totta kai se tuntuu erityisen kamalalta, kun se tapahtuu lähes omalla takapihalla, sanoi viisi vuotta alueella asunut Mattias Elverljung Aftonbladetille.