Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Intian maanviljelyuudistus perutaan suurprotestien myötä

Intia peruu kritisoidun maanviljelyuudistuksensa, jota vastaan maanviljelijät ovat protestoineet lähes vuoden. Intian pääministeri Narendra Modi ilmoitti hindunationalistisen hallituksen yllättävästä suunnanmuutoksesta perjantaina ja kehotti samalla protestoijia palaamaan koteihinsa.

– Pyydän kaikkia maanviljelijöitä, jotka ovat osallistuneet mielenosoituksiin... palatkaa nyt koteihinne, rakkaittenne luo, maatiloillenne ja perheidenne luo. Aloitetaan uudestaan ja mennään eteenpäin, Modi sanoi.

Ympäri maata saapuneet mielenosoittajat ovat asuneet protestileireissä pääkaupunki Delhin ulkopuolella viime vuoden marraskuusta saakka. Viime kuukausina mielenosoittajien määrä oli vähentynyt, mutta suuria protesteja odotettiin jälleen marraskuun lopulle maanviljelyreformin vastaisten mielenosoitusten vuosipäivän tienoille.

Mielenosoituksista on tullut kantava teema Modin hallinnon vastustamiselle maassa, jossa 1,3 miljardin väestöstä kaksi kolmasosaa on riippuvaista maataloudesta toimeentulonsa saamiseksi.

Viljelijöiden mukaan säätelyä purkavat lait uhkaisivat viedä heiltä elannon ja voitot suuryritysten taskuun. Maanviljelijät ovat pelänneet jäävänsä hintaneuvotteluissa täysin suuryritysten armoille, jos tuotteille sovitusta minimihinnasta luovuttaisiin.

Hallituksen mukaan uudistuksen oli määrä modernisoida Intian maataloutta ja parantaa sen globaalia kilpailukykyä ja lopulta lisätä viljelijöiden tuloja.