EU vaatii jäsenmailta rivakampia toimia koronatartuntoja vastaan

ECDC penää jäsenmailta rivakampia toimia, jotta koronaviruspandemian terveydenhuoltojärjestelmälle aiheuttamaa taakkaa saataisiin pienennettyä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

EU:n alainen Euroopan tautienehkäisy- ja valvontakeskus (ECDC) penäsi keskiviikkona jäsenmailta rivakampia toimia, jotta koronaviruspandemian terveydenhuoltojärjestelmälle aiheuttamaa erittäin raskasta taakkaa saataisiin pienennettyä joulu- ja tammikuussa.

ECDC:n johtaja Andrea Ammon suositteli tehosterokotuksia kaikille yli 18-vuotiaille, joskin niin, että etusijalle pannaan yli 40-vuotiaat.

Alle 70 prosenttia Euroopan unionin ja Euroopan talousalueen asukkaista on saanut täyden rokotussarjan.

– Tämä immuniteettikuilu on kurottava umpeen, tehosterokotukset on saatava tarjolle kaikille aikuisille, minkä lisäksi myös ei-lääketieteellisiä toimia on otettava käyttöön, Ammon sanoi.

YK:n alainen Maailman terveysjärjestö WHO arvioi tiistaina, että jopa 700 000 ihmistä voi kuolla koronaviruksen aiheuttamaan tautiin maaliskuuhun mennessä Euroopassa ja Keski-Aasiassa niiden 1,5 miljoonan lisäksi, jotka ovat jo menehtyneet.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut