HS:n tietojen mukaan oikeuskansleri on huolissaan THL:n lausuntojen perustelutavoista

Helsingin Sanomien tietojen mukaan oikeuskansleri Tuomas Pöysti on huolissaan Terveyden ja hyvinvoinnin (THL) laitoksen tavoista perustella lausuntojaan.

HS:n useasta hallituslähteestä saaman tiedon mukaan Pöysti ei ole kritisoinut THL:n asiantuntijuutta sinänsä, vaan sen tapaa perustella lausuntojaan. Lehden mukaan Pöystin puheet liittyvät ainakin oikeuskanslerinviraston keskeneräisiin selvityksiin THL:n lausunnoista vuoden 2020 koronastrategiassa ja rajaturvallisuuspäätöksissä.

Pöysti on tuonut esille hallituksen neuvotteluissa, että THL:n lausunnoista on joskus puuttunut kattavat tieteelliset perustelut. HS:n lähteiden mukaan Pöysti on sanonut, että jollei lausunnon pohjana ole laajaa tieteellistä aineistoa, niin lausunnon pitäisi sanoa perustuvan asiantuntijoiden näkemykseen.

HS:n tietojen mukaan Pöysti on esittänyt huolensa myös siitä, miten suomalaisten koronapassi toimii jatkossa Euroopassa, jos alle 60-vuotiaita ei rokoteta tai rokotetaan hitaasti kolmannella koronarokoteannoksella. EU-komissio on esittänyt, että EU:n koronarokotustodistus olisi voimassa yhdeksän kuukauden ajan toisesta koronarokotteesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut