Fedin Powell: Omikron on riski Yhdysvaltain taloudelle

Koronaviruksen omikronmuunnos uhkaa hidastaa talouden ja työmarkkinoiden elpymistä Yhdysvalloista ja pahentaa epävarmuutta inflaation kehityksestä, varoittaa maan keskuspankki Fedin pääjohtaja Jerome Powell.

Powell on pitänyt kiinni siitä, että viime aikojen inflaatiopiikki on väliaikainen ilmiö, mutta myönsi uusissa kommenteissaan, että hintoja nostavat tekijät jatkuvat ensi vuoden puolelle.

– Suurempi huoli viruksesta voi vähentää ihmisten halukkuutta tehdä lähityötä, mikä hidastaa työmarkkinoiden kehitystä ja voi pahentaa tuotantoketjujen häiriöitä, Powell sanoi.

Fedin tavoite on pitää inflaatio noin kahdessa prosentissa, mutta viime aikoina hinnat ovat nousseet yli viiden prosentin tahtia. Fed on viestittänyt, että se voi alkaa nostaa ohjauskorkojaan ensi vuoden puolivälissä.

Powell vierailee tiistaina senaatin pankkivaliokunnassa. Hänen kirjallinen lausuntonsa valiokunnalle julkaistiin etukäteen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut