Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Maailman terveysjärjestö toppuuttelee matkustusrajoituksia – saattavat aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä

Maailman terveysjärjestö WHO varoittaa, että yleiset matkustusrajoitukset eivät estä koronaviruksen uuden omikronmuunnoksen leviämistä.

Järjestön mukaan matkustuskiellot saattavat aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Kiellot voivat viime kädessä saada maat lopettamaan tietojen jakamisen kehittyvästä viruksesta.

Etelä-Afrikan ilmoitettua uudesta virusmuunnoksesta kymmenet maat ympäri maailmaa ovat asettaneet rajoituksia matkustamiselle, joista suurin osa on kohdistettu Etelä-Afrikan maihin.

Muun muassa Kanada kertoi vastikään estävänsä matkustamisen maahan Egyptistä, Nigeriasta ja Malawista omikronmuunnoksen leviämisen vuoksi. Kanadassa havaittiin hiljattain maan ensimmäiset omikrontapaukset.

Maailman terveysjärjestön pääjohtajan Tedros Adhanom Ghebreyesuksen mukaan on ymmärrettävää, että maat pyrkivät suojelemaan kansalaisiaan uutta virusmuunnelmaa vastaan. Hän vaati kuitenkin, että globaali vastaus uuteen uhkaan on rauhallinen, koordinoitu ja johdonmukainen. Valtioilta hän toivoi matkustusrajoituksien sijaan muita toimia riskien vähentämiseen.

Vaikka WHO toppuuttelee yleisiä Afrikan maihin kohdistettavia matkustusrajoituksia, kehottaa järjestö rokottamattomia yli 60-vuotiaita ja muita riskiryhmiin kuuluvia välttämään matkustamista riskialueille.

----

Korjattu uutista klo 12.15: Toisin kuin AFP aiemmin kirjoitti, matkustuskielto ei koske kaikkia yli 60-vuotiaita vaan matkustuskielto viittaa rokottamattomiin ihmisiin, jotka ovat alttiita koronatartunnalle muun muassa korkean iän takia