Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Jaavan suurimman tulivuoren purkauksessa kuolleiden määrä nousi yli 30:n Indonesiassa

Jaavan suurimman tulivuoren purkauksessa kuolleiden määrä on noussut yli 30:n, kertoivat Indonesian viranomaiset tiistaina. Lisäksi toistakymmentä ihmistä on yhä kateissa.

Jaavan saarella sijaitseva Semeru-tulivuori heräsi eloon lauantaina syösten taivaalle vulkaanista tuhkaa ja lennättäen kuumaa mutaa. Liki 4 000 ihmistä on evakuoitu kodeistaan tulivuorenpurkauksen takia.

Pelastustyöntekijät etsivät yhä eloonjääneitä sekä ruumiita tulivuorenpurkauksen tärvelemästä maastosta, tuhoutuneista rakennuksista ja ajoneuvoista. Etsintätöihin otettiin tiistaina mukaan myös koiria.

Tulivuori on ollut aktiivisena lauantaista lähtien ja päästänyt pieniä purkauksia ilmaan. Eilen tulivuori alkoi sylkeä ilmaan runsaasti tuhkaa, ja edellisen purkauksen jälkeen aloitetut pelastustyöt jouduttiin joillakin alueilla keskeyttämään. Uudemmat purkaukset ovat pitäneet pelastustyöntekijät ja asukkaat jatkuvasti varpaillaan.

Tänään Semeru päästi ilmoille jälleen kolme pientä purkausta, jotka nostattivat tuhkaa noin kilometrin korkeuteen. Viranomaiset ovat neuvoneet paikallisia välttämään matkustamista viiden kilometrin säteelle Semerun kraatterista, sillä lähialueen ilma on erittäin saastunutta ja voi vaikuttaa riskiryhmiin.

Indonesia sijaitsee Tyynenmeren tulirenkaalla, missä mannerlaattojen törmääminen aiheuttaa tulivuoren purkauksia ja maanjäristyksiä. Indonesiassa on lähes 130 aktiivista tulivuorta.