Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EK:n kysely: reilu enemmistö kannattaa koronapassia työpaikoille – Häkämies nostaa esille outoja piirteitä koronapassin nykykäytössä

Vahva enemmistö suomalaisista kannattaa koronapassin käytön laajentamista työpaikoille. Näin kertoo EK:n Taloustutkimuksella teettämä kysely.

Kyselyn mukaan kaksi kolmasosaa suomalaisista, eli 64 prosenttia, kannattaa koronapassin käyttöönottoa työpaikoilla. Työssä olevista suomalaisista sitä kannattaa 62 prosenttia.

EK on pitkään vaatinut koronapassin käytön laajentamista myös työpaikoille.

– On todella outoa, että esimerkiksi ravintolassa asiakkailta kysytään koronapassit, mutta työntekijöiltä niitä ei voi pyytää, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies toteaa tiedotteessa.

EK:ssa oudoksutaan myös sitä, että riskiryhmien edustajien hoitajilta ei voida tarkistaa koronapasseja esimerkiksi vanhusten hoitolaitoksissa.

– Työnantajan velvoite on huolehtia siitä, että työturvallisuus on mahdollisimman korkealla tasolla. Myös tämän takia koronapassin käyttöä on nyt laajennettava työpaikoille. Hallituksen tulee nyt käynnistää koronapassin käytön laajentamisen valmistelu, jotta passi saadaan pikaisesti käyttöön, Häkämies vaatii.

Taloustutkimus haastatteli EK:n toimeksiannosta 1 269:ää henkilöä 3.–7. joulukuuta. Kysely tehtiin internetpaneelissa, ja otos edustaa Suomen aikuisväestöä. Virhemarginaali on noin 2,5 prosenttiyksikköä.