Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mara suosittelee koronapassin käyttöönoton laajentamista joulusesongin alla

Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestön Maran suositus koronapassin käytön laajentamisesta alan palveluiden piirissä on astunut voimaan tästä aamusta alkaen.

Maran mukaan myös muilla kuin leviämisalueilla olisi syytä ottaa käyttöön koronapassi sekä ravintoloissa että tapahtumissa. Siksi olisi tärkeää, että koronapassi olisi käytössä muun muassa Lapin, Kainuun, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon matkailukeskuksissa.

Suositus astui voimaan tänään aamulla kello seitsemän, ja se on voimassa toistaiseksi.

Hallitus puolestaan päätti uusista ravintolarajoituksista torstaina. Ravintoloita koskevat koronaepidemian leviämisvaiheen rajoitukset laajenevat koko Lapin maakuntaan sekä Etelä-Savon sairaanhoitopiiriin.

Rajoitukset tulevat voimaan lauantaina heti puolenyön aikaan.

Leviämisvaiheen rajoitusten mukaan alkoholin anniskelu ravintoloissa päättyy kello 17, ja ravintolan saa pitää auki asiakkaille kello 18:aan asti. Jos ravintolassa ei anniskella alkoholia, voi se olla auki kello yhteen asti yöllä. Lisäksi käytössä olevien asiakaspaikkojen määrää rajoitetaan.

Vaihtoehtona rajoituksille ravintola voi edellyttää asiakkailtaan koronapassia.

Lapissa leviämisvaiheen ravintolarajoitukset ovat jo ennestään voimassa Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä sekä Rovaniemellä. Rajoitukset ulottuvat jo suurimpaan osaan maata.

.