Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Yön uutiskooste | Hallituksella on edessään vaikeita koronapäätöksiä tiistai-iltana, omikron nyt hallitseva muunnos Yhdysvalloissa, Bidenit toivottavat perheen uuden karvakuonon tervetulleeksi Valkoiseen taloon

Hallitus neuvottelee tänään koronatilanteesta ja uusien rajoitustoimien tarpeellisuudesta. Huolta on viime aikoina lisännyt etenkin nopeasti leviävä omikronmuunnos.

Hallitus tekee päätöksiä sote-ministerityöryhmän esityksen pohjalta, joka nojaa muun muassa terveysviranomaisten arvioihin tilanteen vakavuudesta. Helsingin Sanomien mukaan työryhmä kokousti maanantaina yöhön saakka, mutta uusista rajoituksista ei syntynyt valmista esitystä hallitukselle. Lehden tietojen mukaan työryhmä jatkaa asian käsittelyä tänään ennen hallituksen neuvotteluja.

Hallituksen neuvottelujen on määrä alkaa kello 16 Säätytalossa.

EU:n ja Schengen-alueen ulkopuolelta saapuvat tarvitsevat tästä päivästä lähtien rokotusten lisäksi negatiivisen koronatestituloksen

Suomeen EU:n ja Schengen-alueen ulkopuolelta saapuvilta matkustajilta vaaditaan tästä päivästä lähtien täyden rokotussarjan lisäksi negatiivinen koronatestitulos. Testituloksen pitää olla alle 48 tuntia vanha.

Vaatimus ei koske Suomessa tai muussa EU- tai Schengen-valtiossa asuvia heidän palatessaan asuinmaahansa eikä ihmisiä, joiden maahantulon perusteena on välttämätön syy, kuten pakottavat perheasiat. Vaatimus on voimassa 16. tammikuuta asti.

Uutissuomalainen: Yli kolmannes sairaanhoitopiireistä sopinut henkilöstön lomien siirtämisestä

Yli kolmannes sairaanhoitopiireistä on sopinut mahdollisuudesta siirtää henkilöstön vapaita tai lomia joulun aikana koronapandemian vuoksi.

Asia selviää Uutissuomalaisen tekemästä kyselystä, johon vastasi 19 Manner-Suomen 20 sairaanhoitopiiristä.

Vapaiden ja lomien mahdollisesta siirtämisestä on sovittu seitsemässä sairaanhoitopiirissä: Keski-Suomessa, Kanta-Hämeessä, Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Myös useissa muissa sairaanhoitopiireissä lomien ja vapaiden siirtämistä on selvitetty, vaikka siirtoja ei välttämättä tarvita tai niitä pyritään välttämään.

Kustannustuen viides kierros tulee haettavaksi

Valtiokonttori avaa tänään yritysten määräaikaisen kustannustuen viidennen kierroksen haettavaksi. Hakuaika jatkuu 18. helmikuuta asti.

Kierros on aiempaa rajatumpi, ja se on suunnattu erityisesti majoitus-, ravintola- ja tapahtuma-aloille.

Tuen piiriin kuuluvia toimialoja on tällä kierroksella 41. Tuella korvataan kuluja yrityksille, jotka ovat kärsineet koronarajoituksista kesän aikana.

Valtiokonttori on maksanut tähän mennessä kustannustukea yhteensä noin 760 miljoonan euron edestä.

Omikron nyt hallitseva muunnos Yhdysvalloissa

Omikron on syrjäyttänyt deltan koronaviruksen hallitsevana muunnoksena Yhdysvalloissa, kertovat maan terveysviranomaiset.

Joulukuun 18. päivään loppuneen, viikon mittaisen tarkastelujakson aikana todetuista tartunnoista päälle 73 prosentin arvioidaan olevan omikronin aiheuttamia, uutisoi CNN. Asia käy ilmi Yhdysvaltain tautikeskuksen CDC:n datasta.

Alun perin Etelä-Afrikassa marraskuussa havaittu omikronmuunnos on levinnyt vauhdikkaasti ympäri maailmaa. (Lähde: AFP)

Haitin viimeviikkoinen polttoainerekan räjähdys surmasi ainakin 90 ihmistä

Haitissa on kuollut toistakymmentä ihmistä viimeviikkoisessa polttoainerekan räjähdyksessä saamiinsa vammoihin. Räjähdyksessä on kuollut nyt kaikkiaan 90 ihmistä.

Uusista kuolonuhreista kertoo Cap-Haitienin apulaispormestari, jonka mukaan sairaalassa on edelleen vakavasti räjähdyksessä loukkaantuneita ihmisiä. Hänen mukaansa uhriluku voi vielä kasvaa.

Polttoainerekan räjähdys tapahtui viime viikon tiistaina paikallista aikaa Karibialla sijaitsevan Haitin pohjoisrannikolla, maan toiseksi suurimmassa kaupungissa Cap-Haitienissa.

Apulaispormestarin mukaan rekan kuljettaja oli väistänyt moottoripyörätaksia ja menettänyt ajoneuvon hallinnan. (Lähde: AFP)

Ghislaine Maxwellin seksuaalirikosoikeudenkäynnin valamiehistö vetäytyi harkitsemaan päätöstään

Edesmenneen seksuaalirikollisen Jeffrey Epsteinin rikoskumppaniksi epäillyn Ghislaine Maxwellin oikeudenkäynti on tulossa päätökseensä. Asianajajat ovat pitäneet loppupuheenvuoronsa, ja valamiehistö vetäytyi maanantaina harkitsemaan päätöstään. Valamiehet keskustelivat asiasta tunnin verran, ja heidän on määrä jatkaa asian käsittelyä tiistaina.

Oikeudenkäynti on kestänyt kolme viikkoa.

Maxwellia syytetään muun muassa osallisuudesta alaikäisten tyttöjen houkutteluun ja seksuaaliseen hyväksikäyttöön vuosina 1994–1997.

Jos 59-vuotias Maxwell todettaisiin syylliseksi kaikkien kuuden syytteen osalta, voi hän joutua vankilaan loppuelämäkseen, sillä yhteenlaskettu tuomio voi olla 80 vuoden mittainen. (Lähde: AFP)

Bidenit toivottavat perheen uuden karvakuonon tervetulleeksi Valkoiseen taloon

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on esitellyt Facebookissa perheensä uuden jäsenen Commander-koiran ja toivottaa karvakuonon tervetulleeksi Valkoiseen taloon.

Presidentin Facebook-tilillä julkaistussa videossa Biden heittelee saksanpaimenkoiralta näyttävän uuden tulokkaan kanssa palloa.

Leikkisänä videolla esiintyvä Commander loikkii taloon puolisen vuotta sen jälkeen, kun Biden kertoi perheen aiemman lemmikin, 13-vuotiaan saksanpaimenkoira Champin kuolemasta.

Presidenttiperheellä on myös toinen saksanpaimenkoira Major, joka lähetettiin Delawareen keväisten näykintätapausten vuoksi.

Joulutauolle lähetettyjen joukkueiden lista kasvaa entisestään NHL:ssä

Aikaistetulle joulutauolle lähetettyjen joukkueiden lista on kasvanut entisestään jääkiekon NHL:ssä. Joulun viettoon koronatilanteen vuoksi on lähetetty tähän mennessä jo yhdeksän joukkuetta, kertoo NHL.com-sivusto.

Viimeisimpänä pelitauolle luistelivat Montreal Canadiens ja Columbus Blue Jackets. Aiemmin tauolle ovat jo lähteneet Detroit Red Wings, Toronto Maple Leafs, Boston Bruins, Nashville Predators, Calgary Flames, Colorado Avalanche ja Florida Panthers.

Liiga ilmoitti myös siirtävänsä New Jersey Devilsin ja Pittsburgh Penguinsin sekä Arizona Coyotesin ja Seattle Krakenin kohtaamiset. Yhteensä kuluvan kauden aikana on siirretty jo 44 peliä.