Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Ethän syö tätä tuotetta! Lasten välipalaherkusta löytyi homemyrkkyä

Lejos Oy on ilmoittanut takaisinvedosta, joka koskee Ella’s Kitchen-tuotemerkin tuotetta Banaani-rusina kaurapatukka luomu 25 grammaa. Vedettävän tuote-erän parasta ennen päivämäärä 29.3.2022. Seb kuvan löytää muun muassa Ruokaviraston sivuilta.

Takaisinveto johtuu siitä, että osassa erän tuotteita on havaittu okratoksiini A:ta yli sallitun rajan. Okratoksiini A on okratoksiinien aineryhmään kuuluva homesienten muodostama homemyrkky.

Löytynyt määrä ei aiheuta akuuttia terveysvaaraa, mutta pidempiaikainen altistuminen suurille okratoksiini A -pitoisuuksille saattaa aiheuttaa haittavaikutuksia. Okratoksiini A:ta voi muodostua kuivattuihin hedelmiin ja viljoihin varastoinnin aikana. Kyseisen erän tuotteita on ollut myynnissä S-ryhmän, K-ryhmän, Mini-Mani, Kärkkäinen sekä Veljekset Keskinen kaupoissa.

Tuotteen ostaneita pyydetää olemaan yhteydessä osoitteeseen asiakaspalaute@lejos.fi tai soittamaan numeroon +358 20 741 3800. Palautettu tuote korvataan.