Aluevaalien ehdokkaiden äänestysnumerot julkistettiin

Aluevaalien ehdokasasettelu on vahvistettu, kertoo oikeusministeriö. Koko maassa ehdokkaita on yhteensä 10 584. Ehdokkaat saivat samalla äänestysnumeronsa.

Eniten ehdokkaita on Länsi-Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Pirkanmaan hyvinvointialueilla. Länsi-Uudellamaalla ehdokkaita on 748, Varsinais-Suomessa 742 ja Pirkanmaalla 724.

Vähiten ehdokkaita on Kainuun, Etelä-Savon, Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueilla. Kainuussa heitä on 379, Etelä-Savossa 369 ja Keski-Pohjanmaalla 362.

Sunnuntaina 23. tammikuuta järjestettävät vaalit ovat Suomen ensimmäiset aluevaalit. Aluevaaleissa valitaan edustajat aluevaltuustoihin. Aluevaltuustot vastaavat hyvinvointialueilla sosiaalihuollon, terveydenhuollon ja pelastustoiminnan järjestämisestä vuoden 2023 alusta alkaen.

Muusta Suomesta poiketen helsinkiläiset eivät äänestä aluevaaleissa, sillä Helsingissä palveluista vastaa jatkossakin kaupunki.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut