Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liki 100 000 lasta on menettänyt vanhemman koronan takia Perussa

Perussa liki 100 000 lasta on menettänyt vähintään toisen vanhempansa tai perheen pääasiallisen elättäjän tämän kuoltua koronaviruksen aiheuttamaan tautiin, kertoivat viranomaiset perjantaina.

Perun hallinto yrittää tukea koronavainajien perheitä 200 solin (vajaan 45 euron) eläkkeellä, joka maksetaan kahden kuukauden välein. Perheasioista vastaavan ministerin Anahi Durandin mukaan tämänkin vaatimattoman summan saaminen on monille perheille mahdotonta, koska heillä ei ole tarvittavia asiakirjoja.

– Monilta perheiltä puuttuu lääkärintodistus, jossa kuolinsyyksi on merkitty korona. Ensimmäisen ja toisen koronavirusaallon aikana ihmiset kuolivat kotonaan, joten he eivät saaneet todistusta, Durand sanoi.

Perussa on kuollut asukaslukuun nähden eniten ihmisiä koronaan pandemian aikana. Perussa, jossa on 33 miljoonaa asukasta, yli 200 000 ihmistä on kuollut koronaviruksen seurauksena pandemian aikana.

Perua koettelee parhaillaan koronan kolmas aalto ja maassa on rekisteröity yli kaksi miljoonaa tartuntaa.

Intialaismies on tyytyväinen eloonsa koronaviruksen kaimana

Ei nimi miestä pahenna, on 31-vuotias intialainen Kovid Kapoor tuuminut usein koronapandemian keskellä. Kapoorista onkin tullut sosiaalisen median nopeasti nouseva tähti pandemiaan loistavasti sopivan etunimensä vuoksi.

– Nimeni on Kovid, enkä ole virus, lukee miekkosen Twitter-profiilissa.

Kapoor on poseerannut somessa myös Corona-olutpullo kädessään, kuinkas muuten. Kapoorin mukaan hän matkusteli taannoin myös ulkomaille ensimmäistä kertaa elämässään, ja eikös vaan nimestä ollut paljon iloa.

– Tulevista matkoista vasta hauskoja tuleekin, viruskaima intoili.

Kovid ei ole kovin tavallinen nimi Intiassa. Nimi tarkoittaa oppinutta hindin tai sanskriitin kielellä.

– Nimeni jää mieleen ja sen merkitys on kaunis. Esittelytilanteet ovat iskeviä. En koskaan vaihtaisi nimeäni, Kapoor vakuuttaa.