Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Etelä-Suomen ja Lounais-Suomen avit: Lasten ja nuorten ohjattu liikunta- ja virkistystoiminta saa jatkua

Etelä-Suomen sekä Lounais-Suomen aluehallintovirastot (avi) eivät ole ulottamassa liikunta- ja virkistystilojen sulkumääräyksiä lasten ja nuorten harrastustoimintaan.

Avien päätösten mukaan vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneet lapset ja nuoret saavat siis jatkaa ohjattua harrastamista muuten suljetuiksi määrätyissä tiloissa.

Tilojen käytössä tulee kuitenkin edelleen huomioida terveysturvallisuus, Etelä-Suomen avi huomauttaa.

Etelä-Suomen alueelliset koronakoordinaatioryhmät arvioivat, että tällä hetkellä lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoittamisella ei saavutettaisi riittävää hyötyä epidemian torjunnassa toimista aiheutuvaan haittaan nähden.

– Lasten jokapäiväisen elämän rajoittaminen on koko epidemian ajan nähty viimesijaisena toimena, ja myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tätä korostanut, sanoi ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen avin tiedotteessa.

Kuntosalit ja uimahallit saavat avata ovensa Lounais-Suomessa

Lounais-Suomen avi määrää suljettavaksi esimerkiksi joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan sekä tanssiin ja kuorolauluun tarkoitetut tilat sunnuntaista alkaen kuun loppuun asti.

Kuitenkin esimerkiksi kuntosalien, yleisten saunojen, uimahallien ja kylpylöiden on mahdollista pitää tilansa auki asiakkaille. Tiloissa tulee edelleen huomioida terveysturvallisuus, avi lisää.

Sairaanhoitopiirien arvioiden perusteella tilojen sulkemista koskevat määräykset kohdennetaan sellaisiin tiloihin ja toimintoihin, joissa osallistujien määrä tai sijoittuminen, lähikontaktien mahdollisuus ja runsas aerosolituotto muodostavat erityisen riskin tartuntojen leviämiselle, avi kertoo.

– Nykyisessä epidemiatilanteessa tiukkoja rajoituksia on syytä kohdentaa niihin tilanteisiin, joissa on asiantuntijoiden mukaan merkittävä riski uusien laajojen tartuntaryppäiden syntymiselle, avin ylijohtaja Leena Räsänen sanoo tiedotteessa.

Lisäksi Lounais-Suomen avi jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämiskieltoa.