HS:n aluevaalikysely: Kokoomus johtaa, SDP toisena ja keskusta kolmantena

Oppositiopuolue kokoomus on kerännyt 20,7 prosentin kannatuksen Helsingin Sanomien aluevaalikyselyssä . Toisena on pääministeripuolue SDP 19 prosentin ja kolmantena hallituspuolue keskusta 16,7 prosentin kannatuksella.

Neljänneksi suurimman kannatuksen sai oppositiopuolue perussuomalaiset 15,6 prosentilla. Hallituspuolueet vihreät (8,3), vasemmistoliitto (7,4) ja RKP (4,7) tulivat perässä.

Vastaajista 45 prosenttia ei osannut tai halunnut sanoa, mitä puoluetta äänestäisi aluevaaleissa, tai sanoi, ettei kävisi äänestämässä.

Kyselyyn vastanneista 52 prosenttia oli puolestaan äänestänyt tai aikoi varmasti äänestää.

Helsingin Sanomien kyselyn toteutti Kantar TNS , ja siihen vastasi reilut 2 000 ihmistä. Tutkimuksen virhemarginaali on suurimmilla puolueilla noin 2,2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Suomen ensimmäisten aluevaalien virallinen vaalipäivä on sunnuntaina. Ennakkoon äänensä antoi viikon aikana 26,4 prosenttia äänioikeutetuista eli hieman yli miljoona ihmistä. Ennakkoäänestys päättyi eilen.

Ensi vuoden alusta alkaen alueet vastaavat Suomessa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista sekä pelastustoimen järjestämisestä. Helsinkiläiset eivät äänestä aluevaaleissa, koska Helsingissä palveluista vastaa jatkossakin kaupunki itse.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut