Mindfulnessin länsimaihin tuonut munkki kuoli

Mindfulnessin eli tietoisen läsnäolon taidon länsimaihin tuonut buddhalaismunkki Thich Nhat Hanh, 95, on kuollut, kerrottiin hänen Twitter-tilillään lauantaina.

Thich Nhat Hanh kuoli Tu Hieun temppelissä Huen kaupungissa Vietnamissa. Ennen paluutaan syntymämaahansa vuonna 2018 hän ehti olla liki neljä vuosikymmentä maanpaossa, koska vastusti Vietnamin sotaa.

Thich Nhat Hanh matkusteli 1960-luvulla runsaasti Yhdysvalloissa, missä hän luennoi muun muassa Columbian ja Princetonin yliopistoissa ja tapasi kansalaisoikeustaistelija Martin Luther Kingin.

Kaksikon yhteiset vaatimukset sodan lopettamisesta saivat aikaan sen, että Thich Nhat Hanhin ei sallittu enää palata Vietnamiin. Hän piti sotaa kategorisesti vääränä, eikä suostunut asettumaan kummallekaan puolelle.

Thich Nhat Hanh asui 39 vuotta Ranskassa. Hän kirjoitti toista sataa kirjaa muun muassa mindfulnessista ja meditaatiosta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut