Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme - tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Ylen kannatusmittaus: Kokoomus jatkaa kärjessä, perussuomalaisten suosio romahti

Oppositiossa istuva kokoomus jatkaa edelleen Ylen kannatusmittauksen suosituimpana puolueena 21,2 prosentin kannatuksella. Toisena jatkaa pääministeripuolue SDP 19,0 prosentin kannatuksella. Molempien puolueiden suosio nousi aavistuksen edelliseen mittaukseen verrattuna.

Kolmatta sijaa pitää yhä perussuomalaiset, mutta oppositiopuolueen kannatus on romahtanut Ylen edellisestä kannatusmittauksesta. Perussuomalaisia kannatti 15,0 prosenttia vastaajista, mikä tarkoittaa 3,3 prosenttiyksikön laskua.

Kolmen suosituimman puolueen jälkeen samoilla sijoilla jatkavat hallituspuolueet keskusta, vihreät ja vasemmistoliitto. Keskustaa kannattaa 12,7 prosenttia, vihreitä 9,7 prosenttia ja vasemmistoliittoa 9,0 prosenttia vastaajista. Keskustan ja vihreiden kannatuksessa ei ole suurta muutosta edelliseen kyselyyn verrattuna, mutta vasemmistoliiton kannatuksessa on 1,0 prosenttiyksikön nousu.

Viidennen hallituspuoleen RKP:n kannatus on 4,7 prosenttia, opposition kristillisdemokraattien 3,4 ja nyt-liikkeen 2,8 prosenttia.

Purra ei ole huolissaan kannatuksen romahtamisesta

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoo, ettei hän ole puolueensa suunnasta, eduskuntavaaleista tai omasta asemastaan lainkaan huolissaan, vaikka kannatuksen romahtaminen Ylen kannatusmittauksessa harmittaakin.

– Aluevaalikampanjan, aluevaalituloksen ja (eduskunnan) istuntotauon imussa gallupissa on nyt selvä lasku, ei siitä sen enempää, Purra kommentoi toimittajille eduskunnassa torstaina.

Hän muistutti eduskuntavaalien olevan yli vuoden kuluttua ja sanoi puolueen lähteneen eduskuntavaaleihin usein paljon huonommistakin lähtökohdista.

Hänen mukaansa tästä maasta eivät ole sellaiset teemat loppumassa, jotka sopivat perussuomalaisille. Hän mainitsi sellaisiksi muun muassa bensan ja energian hinnan, ilmastopolitiikan ja hallituksen maahanmuuttopolitiikan.

Aluevaaleissa perussuomalaiset sai noin 11 prosenttia äänistä. Ylen eduskuntavaaleja koskevassa kannatuskyselyssä puoluetta äänestäisi 15 prosenttia vastaajista.

Taloustutkimuksen toteuttamaan kyselyyn vastasi noin 2 700 ihmistä, joista puoluekantansa ilmoitti liki 2 000. Kyselyn virhemarginaali on 1,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.

----

Jutusta korjattu nyt-liikkeen kannatusprosentti klo 8.23. Nyt-liikkeen kannatus oli 2,8 prosenttia, ei 2,1 prosenttia.