Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Lakko jatkuu UPM:n työpaikoilla – Paperiliitto teki aloitteen neuvotteluista

Paperiliiton hallitus päätti jatkaa viisi viikkoa kestänyttä lakkoa UPM:n paperiteollisuuden työehtosopimusta noudattaneissa tehtaissa 12. maaliskuuta kello 6 saakka, ellei sitä ennen saavuteta neuvottelutulosta uudesta työehtosopimuksesta.

Lakon ulkopuolelle rajataan ne työt, joiden keskeytys voisi Helsingin käräjäoikeuden tammikuussa antaman päätöksen mukaan voisivat vaarantaa hengen, terveyden tai ympäristön tilan. Rajaus koskee yhtiön toimipaikkoja Kaukaalla, Kymillä, Pietarsaaressa, Raumalla, Jämsänkoskella ja Tervasaaressa.

Paperiliitto on myös ilmoittanut UPM:lle olevansa valmis neuvottelemaan UPM:n toimialojen kanssa. Paperiliiton hallitus päätyi kokouksessaan siihen, että liitto on valmis neuvottelemaan, vaikka UPM haittaa neuvotteluja asettamillaan ennakkoehdoilla. Hallitus korostaa, että Paperiliitolla on edelleen omat tavoitteensa koskien työehtosopimuksen sisältöä.

Paperiliitto kertoo odottavansa UPM:n ymmärtävän, kuinka merkittävistä syistä viisi viikkoa kestäneeseen lakkoon on ryhdytty. Tilanteen vakavuudesta on osoituksena myös se, että toiset ammattiliitot tukevat omilla saartotoimillaan UPM:n lakossa olevia työntekijöitä. Lisäksi kansainvälinen ay-liike on hyvin huolissaan UPM:n tavoitteiden vaikutuksesta suomalaiseen sopimuskulttuuriin.