Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ryöstäjät tunkeutuivat luokkahuoneeseen Ruotsissa

Kaksi veitsellä aseistautunutta ryöstäjää tunkeutui luokkahuoneeseen Ruotsissa ja pakotti oppilaat antamaan heille tietokoneensa, Ruotsin media kertoi maanantaina.

Poliisin mukaan ryöstö tapahtui Rudbeckianskan lukiossa Västeråsissa, Keski-Ruotsissa. Ryöstäjillä oli kasvoillaan maskit ja he tunkeutuivat luokkaan kesken oppitunnin, Aftonbladet-lehti kertoi.

Poliisi ei kertonut yksityiskohtia ryöstöstä, mutta sanoi tiedotteessaan saaneensa hälytyksen sen jälkeen, kun "useampi hyökkääjä" oli pakottanut ihmisiä luovuttamaan "sähköisiä laitteita" koululla.

Opettajat jahtasivat ryöstäjiä

Aftonbladetin haastatteleman oppilaan mukaan koululla oli melko suuri poliisioperaatio maanantaina.

– He (ryöstäjät) olivat kai kaksi ihmistä. Opettajat jahtasivat heitä, ja sitten he heittivät (tietokoneet) puskiin, oppilas kuvaili.

Kukaan ei loukkaantunut ryöstössä, koulun rehtori Henrik Pettersson kertoi paikalliselle P4 Västmanland -radiolle. Rehtorin mukaan ryöstäjät kuitenkin saivat huomattavan määrän tietokoneita mukaansa.

– En ole koskaan nähnyt mitään tällaista, hän sanoi.

Poliisin mukaan ohikulkija yritti pysäyttää ryöstäjät koulun ulkopuolella, ja hänet pahoinpideltiin.

Poliisi on käynnistänyt laajat etsinnät ryöstäjien löytämiseksi.

Oppilaille tarjotaan traumatukea

Rehtori Pettersonin mukaan oppilaille tarjotaan koululla tukea tapahtuneen käsittelemiseksi.

– Monet ovat surullisia ja järkyttyneitä nähtyään näin kauhean ja traumaattisen tapahtuman. On monia, jotka eivät voineet hyvin iltapäivällä, Pettersson sanoi Aftonbladetin mukaan.