Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronan leviämisriskin vuoksi pois töistä jääville oikeus tartuntatautipäivärahaan ilman eristämismääräystä

Koronan leviämisriskin vuoksi pois töistä jäävät saavat oikeuden tartuntatautipäivärahaan ilman virallista eristämismääräystä. Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ilmoitti torstaina, että määräaikainen muutos tulee voimaan ensi maanantaina ja sen voimassaolo päättyy kesäkuun 2022 lopussa.

Muutosta sovelletaan takautuen tämän vuoden alkamisen jälkeen koronatartunnan vuoksi alkaneisiin poissaoloihin.

Työntekijällä on oikeus tartuntatautipäivärahaan ilman eristämismääräystä, jos hänellä on PCR- tai antigeenitestillä todettu koronatartunta eikä työhön osallistuminen ole suositeltavaa leviämisriskin vuoksi. Sama oikeus on alle 16-vuotiaan huoltajalla, jos hän on estynyt tekemästä ansiotyötään siksi, että lapsella on todettu koronatartunta ja tämän meno varhaiskasvatukseen tai kouluun ei ole suositeltavaa leviämisriskin vuoksi.

STM muistuttaa, että työstä poissaolo koronan leviämisen ehkäisemiseksi on tarpeen vain silloin, kun töitä ei ole mahdollista tehdä esimerkiksi etätyönä.