Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä ei osallistu Euroviisuihin tänä vuonna – myös Yle oli vedonnut EBU:un Venäjän poissulkemisen puolesta

Euroopan yleisradiounioni EBU on ilmoittanut, että Venäjä ei osallistu tänä vuonna Torinossa järjestettäviin Euroviisuihin.

EBU ilmoitti asiasta nettisivuillaan perjantai-iltana.

Venäjän osallistuminen olisi EBU:n mukaan varjostanut laulukilpailun mainetta Venäjän toteuttaessa hyökkäystä Ukrainaan.

Unionin mukaan päätös tehtiin EBU:n arvoihin ja sen jäsenyleisradioiden kannanottoihin perustuen. Myös Suomen Yle oli vedonnut EBU:un Venäjän poissulkemisen puolesta.

– Olemme sitoutuneita suojelemaan kulttuurillisen kilpailun arvoja, jotka edistävät kansainvälistä vuoropuhelua ja ymmärrystä. (Tuomme) yleisöt yhteen juhlistaen musiikin kautta moniäänisyyttä ja yhdistäen koko Euroopan samalla esiintymislavalla, EBU ilmoitti sivustollaan jakamassaan tiedotteessa .

Suomen edustaja kevään Euroviisuihin ratkeaa lauantai-iltana Turun Logomossa. Suora lähetys Uuden Musiikin Kilpailun finaalista nähdään Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 21.