Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sadat ihmiset saapuivat ilmaisemaan tukeaan Ukrainalle laulamalla Venäjän suurlähetystön edessä

Jean Sibeliuksen Finlandia kaikui Venäjän lähetystön edessä tiistai-iltana, kun Ylioppilaskunnan Laulajat (YL) osoitti tukeaan Ukrainalle niin kuin kuoro vain osaa eli laulamalla. Tilaisuuteen osallistui satoja ihmisiä, joilla oli mukanaan Ukrainan lippuja. Yleisön joukossa näkyi myös lapsia.

Tuenilmaisussa kuultiin alkuun Sibeliuksen ja Toivo Kuulan tuotantoa. Ennen lauluosuuden päättänyttä Finlandiaa YL lauloi myös ukrainalaisen joululaulun Voi mikä ihme.

Finlandia laulettiin siten, että Suomi ja synnyinmaa -sanat korvattiin laulussa Ukraina-sanalla. Yleisö toivoi heti Finlandian vaiettua sen laulamista toistamiseen voimakkaiden Ukraina-huutojen saattelemana. Ylioppilaskunnan laulajat ja yleisö lauloivatkin Finlandian toisen kerran korvaten laulun sanoissa Suomen jälleen Ukrainalla.

Laulun vaiettua ihmiset jäivät Tehtaankadulle suurlähetystön eteen, jonne saapui lisää ihmisiä. Rauhallisesti sujuneessa tuenilmaisussa kuultiin myös puheenvuoroja, joissa otettiin voimakkaasti kantaa Ukrainan puolesta.