Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Hallituspuolueilla vahva tahto lisätä Puolustusvoimien määrärahoja nopeasti

Hallituspuolueilla on Helsingin Sanomien tekemän kyselyn perusteella vahva halu lisätä Puolustusvoimien määrärahoja nopeasti. Kyselyyn vastasivat puolueiden puheenjohtajat sähköpostitse. Vihreistä vastasi puheenjohtajan sijainen Iiris Suomela.

Hallituspuolueista SDP, keskusta, vihreät ja RKP vastasivat selväsanaisesti olevansa määrärahojen noston kannalla.

Pääministeri ja SDP:n puheenjohtaja Sanna Marinin mukaan määrärahoja on "muuttuneessa turvallisuusympäristössä tarpeen lisätä".

Myös valtiovarainministeri ja Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko arvioi, että turvallisuusympäristön muutoksella on väistämättä vaikutus Puolustusvoimiin.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ei suoraan ole määrärahojen noston kannalla.

– Jos Puolustusvoimilla on tarvetta lisäresursseille esimerkiksi valmiustason nostamiseksi ja varautumiseksi tässä akuutissa kriisitilanteessa, pitää se luonnollisesti huomioida, Andersson vastasi HS:lle.

Valtiovarainministeri Saarikko ja puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) neuvottelevat tänään puolustusmäärärahoista. Hallituksessa valmistellaan Ukrainan sotaan liittyvää lisätalousarvioita, joka on tarkoitus antaa eduskunnalle maaliskuussa.