Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Talouselämä: Suomalaiset ryntäsivät asekauppoihin – erityisesti "Nato-kaliiperin" patruunoita hamstrataan

Talouselämä uutisoi, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan on aiheuttanut Suomessa ryntäyksen asekauppoihin.

– Helmikuun patruunamyynti oli kuusi–seitsemänkertainen verrattuna aiempien vuosien myynteihin. Se aiheutui Venäjän toimista. Myynnin kasvu tuli lähes kokonaan helmikuun viimeisistä päivistä, sanoo Suomen suurimpiin kuuluvan metsästys- ja kalastusliikkeen, Ruoto Oy:n toimitusjohtaja Joonas Oksanen.

Myös Asetalo Oy raportoi noin 30 prosentin myynnin kasvusta. Patruunalähetykset menevät toimitusjohtaja Timo Huikkalan mukaan heti kaupaksi.

Maanpuolustuskoulutusyhdistykseen hallituksen puheenjohtajan Mika Hannulan mukaan ilmoittautumiset maanpuolustuskursseille viisinkertaistuivat viime viikolla.

Oksasen mukaan nyt ostetaan erityisesti niin sanottuja Nato-kaliiperin patruunoita. Kyseisiä patruunoita käytetään muun muassa puoliautomaattisissa kivääreissä ja pistooleissa.

Oksasen mukaan moni asiakas on kertonut suoraan, että ostokset liittyvät Venäjän toimiin.

– Toisaalta monet metsästäjät ovat aavistaneet, että patruunoista tulee pulaa, joten hamstraamalla he varmistavat, että voivat myöhemmin metsästää ja harjoitella radalla.

Myös lämpökatselulaitteet käyvät nyt kaupaksi.