Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Viking Line ja Tallink alkavat periä polttoainelisämaksua reittimatkoilla ja risteilyillä

Varustamoyhtiöt Viking Line ja Tallink alkavat periä polttoainelisämaksua reittimatkoilla ja risteilyillä, yhtiöt kertovat tiedotteissaan. Viking Line perii lisämaksun tästä päivästä ja Tallink maanantaista alkaen elokuun loppuun.

Viking Linen ja Tallinkin mukaan polttoainelisämaksujen syynä ovat kohonneet polttoainekustannukset.

Esimerkiksi Helsingin ja Tukholman välisen risteilyn polttoainelisämaksu on kummallakin yhtiöllä 5,80 euroa matkustajaa kohden. Tallink ei peri lisämaksua reitillä Helsinki–Tallinna, mutta Viking Linen polttoainelisämaksu Tallinnan risteilyllä on 3,80 euroa.

Viking Line kertoo, että Ukrainan avustuslähetykset, pakolaiset ja heidän saattajansa on vapautettu lisämaksusta. Tallink on puolestaan helmikuun lopusta alkaen tarjonnut eri järjestöiden kautta organisoiduille avustusmatkoille ilmaiset matkat yhtiön laivoilla ja tarjonnut näin humanitaarista apua vaikeassa tilanteessa.

Lisämaksuilla pyritään välttämään suuret tappiot

Viking Linen myyntijohtaja Kaj Takolander muistuttaa, että polttoaineen hinta on noussut merkittävästi sen jälkeen kuin Venäjä hyökkäsi Ukrainaan

– Moni toimiala kärsii kovasti, samoin merenkulku. Joudumme turvautumaan poikkeukselliseen järjestelyyn, koska polttoaineen hinta on lyhyessä ajassa noussut huomattavasti ennakoitua enemmän, Takolander kertoo.

Hänen mukaansa tilanteeseen vaikuttaa myös yhtiön taloutta pitkään rasittanut koronapandemia.

Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nogenen mukaan lisämaksuilla pyritään välttämään suuret tappiot.

– Lisämaksu on kuitenkin pidetty niin pienenä kuin mahdollista, sillä haluamme huomioida myös matkustajamme, jotka tällä hetkellä kohtaavat hinnankorotuksia myös monilla muilla elämänalueilla, Nogene sanoo.