Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiinassa tuhansia uusia koronatartuntoja, miljoonat ihmiset sulkujen piiriin

Kiina on jälleen kiristänyt koronatoimiaan. Pahentuneen tautitilanteen vuoksi määrätty koronasulku koskee miljoonia ihmisiä.

Kiinassa rekisteröitiin sunnuntaina liki 3 400 uutta koronatartuntaa. Määrä on merkittävä, sillä Kiinassa ei ole liki kahteen vuoteen rekisteröity näin suurta määrää tartuntoja.

Kiinassa Shenzhenin miljoonakaupunkiin maan eteläosassa on julistettu koronasulku. Kaupungissa asuu noin 17 miljoonaa ihmistä.

Kaupungin asukkaita on kehotettu pysymään kotona, jotta omikronmuunnoksen leviäminen saadaan pysähtymään. Jo aikaisemmin kaikki sellaiset paikat ja kaupat, joiden aukiolo ei ole välttämätöntä, on suljettu.

Kaupungissa rekisteröitiin sunnuntaina 66 uutta koronatartuntaa.

Shenzhenissä sijaitsevat muun muassa teknologiajätti Huawein ja peli- ja viihdejätti Tencentin pääkonttorit.

Muun muassa Shanghaissa on pistetty kiinni kouluja, Jilinin kaupunki on suljettu osittain ja Yanji lähellä Pohjois-Korean rajaa kokonaan. Yanjissa on liki 700 000 asukasta.

Yhteensä omikron- ja deltavariantin tartuntoja on todettu parissakymmenessä Kiinan maakunnassa.

Tartuntojen leviämisellä on ollut myös poliittisia seurauksia: sekä Jilinin kaupunginjohtaja että Changchunin terveysviranomaisten johtaja saivat potkut jo lauantaina. Changchunin yhdeksänmiljoonainen kaupunki pantiin koronasulkuun perjantaina.

Kiina noudattaa tiukkaa nollatoleranssia koronan leviämisen estämisessä. Useat viranomaiset ovat kuitenkin esittäneet politiikan lieventämistä, koska toistuvat laajat koronasulut vahingoittavat taloutta.