NYT: Sputnik-koronarokote joutuu odottamaan pidempään WHO:n päätöstä hätäkäytön hyväksymiseksi

Venäläinen Sputnik-koronarokote joutuu odottamaan pidempään Maailman terveysjärjestö WHO:n päätöstä rokotuksen hätäkäytön hyväksymiseksi, kertoo yhdysvaltalaislehti New York Times (NYT).

WHO:n edustaja sanoi keskiviikkona, että järjestön on ollut pakko lykätä rokotteen arviointiprosessia Venäjän Ukrainaan hyökkäämisen aiheuttamien vaikeuksien vuoksi.

Viime vuoden syyskuussa uutisoitiin WHO:n keskeyttäneen Sputnikin lupaprosessin, sillä Venäjällä tehdyssä tuotantotarkastuksessa oli paljastunut useita valmistusrikkomuksia. WHO kertoi silloin, että lupaprosessi on keskeytetty siihen saakka, kunnes uusia tarkastuksia voidaan tehdä rokotteiden tuotantolaitoksissa.

– Meidän piti mennä tekemään tarkastuksia Venäjälle 7. maaliskuuta, mutta nämä tarkastukset on nyt siirretty myöhempään ajankohtaan, sanoi WHO:n apulaispääjohtaja Mariangela Simao tiedotustilaisuudessa Genevessä.

– Tilanne on vaikuttanut arviointiin ja tarkastuksiin, Simao jatkoi.

Venäjä jätti helmikuussa 2021 hakemukset WHO:lle ja Euroopan lääkevirasto EMA:lle rokotuksen hätäkäytön hyväksymiseksi. Rokote on ollut jo käytössä joissakin maissa, vaikka WHO tai EU eivät ole hyväksyneet Sputnikia käyttöön.

Lääketieteellisessä Lancet-tiedelehdessä julkaistussa tutkimuksessa on todettu, että Sputnik V -rokote on 91,6-prosenttisen tehokas koronavirusta vastaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut