Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Nyt löytyi sopiva sijaiskärsijä talouspakotteille – kirovilainen välimiesoikeus teki Pipsa Possusta lainsuojattoman Venäjällä

Sodissa ei periaatteessa pitäisi olla mitään hupaisaa. Paitsi että joskus on.

Länsimaiden pakotteista suivaantunut Venäjä on nyt kostanut osan kärsimyksistään Pipsa Possulle. Kaikkialla maailmassa tunnetun brittiläisen piirrossarjan sankaritar on saanut tylyn kohtelun venäläisessä välimiesoikeudessa.

Entertainment One UK Ltd -niminen tuotantoyhtiö vaati taiteilija Ivan Kozhevnikovilta symbolista, noin 270 euron korvausta Pipsa Possun ja Isä Possun hahmojen laittomasta käyttämisestä.

Brittiyhtiön tarkoituksena oli saada venäläiset tunnustamaan ja muistamaan kansainväliset säädökset tekijänoikeuksista.

Entertainment One UK Ltd:n mukaan tekijänoikeuksien käsittelystä tuli heti osa maailmanpolitiikkaa. Kirovin kaupungissa toimiva välimiesoikeus päätyi ratkaisussaan siihen, ettei possulla voi olla tekijänoikeuksia. Olipa possun nimi sitten mikä hyvänsä ja olkoon kansainvälisesti kuinka tunnettu tahansa. Brittiyhtiö on julkistanut oikeuden päätöksen kokonaisuudessaan.

Venäläistuomari Andrei Slavinsky toteaa tuomion perusteluissa osasyyksi talouspakotteet, jotka länsimaat ovat asettaneet viime viikkoina Venäjälle.

Läntisessä viihdeteollisuudessa on varmasti seurattu oikeudenkäyntiä samaan aikaan sekä huvittuneina että pelästyneinä. Näillä perusteillahan esimerkiksi Aku Ankkaa eivät suojele tekijänoikeudet, koska se on vain ankka, jolla on nimi.

Kirov sijaitsee noin 900 kilometrin päässä Moskovasta.